Bakken: Pistolets

Book: Dirk bakt ze warm

Bakvorm: ovenbakplaat
Baktijd/ temperatuur: 20 min/ 225 °C

Voor 28 pistolets : 800 gr bloem, 80 gram verse gist, 10 gram zout, 4 dl zeer koel spuitwater, 40 gr reuzel

1. Los de gist op in het water
2. Voeg de oplossing toe aan de bloem
3. Meng alles en voeg de reuzel toe
4. Voeg het zout op laatst toe
5. Laat het deeg 20 minuten rusten
6. Verdeel het deeg in porties van ca 50 gram en bol de deegballetjes op.
7. Led de deegballetjes op een bakplaat voorzien van bakpapier of ingevet
8. Dek af met keukenhanddoek en plastic en laat 1 uur rijzen.
9. Plaats de gerezen deegballetjes in een voorverwarmde oven van 225 °C en bak af op 20 minuten
10. Haal de pistolets uit de oven en leg ze op een rooster.

Aangepast recept voor broodmachine (pvc)
Voor 16 pistolets (broodmachine) : 600 gr bloem, 20 gram korrelgist, 7,5 gram zout,
3 dl spuitwater, 30 g olijfolie


 


Afdrukken