Soep: Chinese koolsoep met sojascheuten

Book: Wannes recepten
Chapter: Soep

Personen: 4

1/2 stuk Chinese kool
1 1/2 stuks uien
1 1/2 stuks grote aardappelen
100 grams sojascheuten
10 deciliters kippenbouillon
1 1/2 eetlepels sojasaus
1 1/2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 koffielepel wok-marinade (topaz-kruiden)
1 1/2 eetlepels bieslook (fijngesnipperd)
Naar smaak pezo

Voorbereiding:
Hak de uien in grove stukken. Snij de Chinese kool in brede repen. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

Bereiding:

1. Verwarm de zonnebloemolie in een kookpot en voeg er de grofgehakte ui aan toe.

2. Laat de ui al roerend glazig stoven. Voeg de repen chinezen kool en de blokjes aardappel toe en laat al roerend even stoven.
Overgiet met de kippenbouillon en laat afgedekt gedurende 15 min. koken.

3. Mix de soep zeer fijn en leng eventueel aan met wat water. Voeg de sojascheuten toe en laat nog enkele min. doorkoken. Kruid met de wok-marinade en de eetlepels sojasaus (niet overdrijven men kan nog altijd wat toevoegen). Voeg eventueel pezo toe.

4. Werk af met het fijngesnipperde bieslook en dien warm op.

Variant:
Men kan de sojascheuten vervangen door groentereepjes (diepgevroren) of vooraf gestoofde en in reepjes gesneden oesterzwammen.

Chinese kool: beschikbaar half oktober tot half april, heeft een zachte, lichtjes zoete smaak die uitstekend past in slaatjes, wokgerechten en soepen.
Deze kool is snel gaar en het grote volume slinkt bijna onmiddellijk bij het roerbakken,
is lichtverteerbaar en rijk aan calcium en caloriearm (slechts 12kcal/100gram).
 


Afdrukken